Onze kijk op…

BSO Popeye - Bellen Blazen
BSO Popeye - Bellen Blazen

Onze kijk op buitenschoolse opvang
Kinderen staan bij ons centraal. Dat wil zeggen dat wij in ons handelen kijken naar het effect hiervan op de kinderen en het belang van de kinderen laten meewegen bij te nemen beslissingen. Pedagogisch handelen is essentieel voor verantwoorde kinderopvang. Binnen de kaders van de wet en regelgeving houden we rekening met de behoeftes van de verschillende kinderen. We bieden een veilige omgeving, zowel fysiek als emotioneel en hechten veel waarde aan het bij brengen van waarden en normen. Verder vinden we het belangrijk dat kinderen in hun vrije tijd na school zelf kunnen kiezen. Wij zorgen voor voldoende aanbod en helpen daar waar nodig.

Onze kijk op kinderen
Onze kijk op kinderen is bepalend voor ons pedagogisch handelen. We noemen graag de vier pijlers voor Popeye:

  • Wij vinden het belangrijk dat kinderen de tijd krijgen om in hun eigen tempo hun eigen groei door te maken. Ieder kind is tenslotte uniek en heeft een eigen persoonlijkheid en karakter.
  • We vertrouwen erop dat kinderen zelf keuzes kunnen maken en een bij de leeftijd horende verantwoordelijkheid aan kunnen. Kinderen zijn competent (weten veel).
  • Als wij zorgen voor een veilige en uitdagende omgeving gaan kinderen vanuit hun natuurlijke nieuwsgierigheid zelf op onderzoek uit.
  • Kinderen hebben daarbij wel de behoeften aan anderen. Door de waardering en ondersteuning van volwassenen en andere kinderen groeit hun zelfvertrouwen en wordt er een positief zelfbeeld gecreëerd.
BSO Popeye - Voetbal
BSO Popeye - Buitenschoolse opvang
BSO Popeye - Voeding
BSO Popeye - Voeding

Onze kijk op voeding
Gezond eten en voldoende bewegen en voldoende slapen; een gezonde levensstijl is belangrijk voor de ontwikkeling van kinderen. Maar gezond eten blijkt niet gemakkelijk in deze tijd, waarin de supermarkten vol staan met voedingsmiddelen die te zout, te zoet of te vet zijn. Landelijke onderzoeken wijzen uit dat kinderen onvoldoende gevarieerd eten. Zij eten te weinig groente en te veel zout en suiker.
Het voedingsbeleid van Popeye is erop gericht de kinderen zoveel mogelijk gezonde en gevarieerde voeding aan te bieden: minder suiker en zout, weinig verzadigde vetzuren, voldoende fruit en groente.

Aanmelden

Wat leuk dat je interesse hebt in BSO Popeye. We zouden het leuk vinden om jou en je kind binnenkort te verwelkomen op een van onze locaties.

Wil je eerst komen kijken?
Dat kan natuurlijk altijd. Je bent van harte welkom om op een van onze locaties een kijkje te komen nemen.
Bel met onze planningsafdeling voor een afspraak via 020-699 40 65.

BSO Popeye - Aanmelden
BSO Popeye