Prinses Marijkestraat 1
1111 EH  Diemen
Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

telefoon: (020) 699 40 65
zie ‘Groepen’ voor afberichten

 

Sinds begin 1997 is er een ouderraad actief voor de Stichting Popeye. Met de invoering van de Wet Kinderopvang is de naam ouderraad veranderd in oudercommissie.
Per locatie is er een oudercommissie. Deze oudercommissie bestaat uit twee tot drie ouders van kinderen van die locatie. De oudercommissie vertegenwoordigt de belangen van ouders wat betreft beleidszaken en heeft hierover regelmatig contact met de directeur.

Drie à vier keer per jaar vergaderen de oudercommissies van de zeven locaties gezamenlijk op de locatie Marijkestraat 1 te Diemen met de directeur van Popeye. Als er zaken specifiek van belang zijn voor een locatie dan wordt er een aparte vergadering afgesproken.

De oudercommissies wisselen vragen en/of opmerkingen uit en geven, op verzoek van Popeye dan wel uit eigen beweging, advies. In het afgelopen jaar hebben de oudercommissies bijvoorbeeld geadviseerd over de prijzen voor het nieuwe jaar, Popeye Nieuwe Stijl activiteiten en het afschaffen van de sluitingsweek.

Het is goed dat de oudercommissies kritisch opbouwend met de directeur van gedachten wisselen over het reilen en zeilen op de groepen. Voor deze inbreng in de vergaderingen putten de leden uit hun eigen ervaring als ouders. Het zou natuurlijk vollediger zijn als zij ook van andere ouders ervaringen, vragen en opmerkingen kunnen meenemen in dit overleg. Schroom dan ook niet de leden van de oudercommissies te mailen of aan te spreken bij één van de groepen van Popeye.
In
dit overzicht zie je welke ouder voor welke locatie in de oudercommissie zit.
De verslagen van de oudercommissievergaderingen en het reglement voor de oudercommissies en het klachtreglement kun je downloaden via onze website.

Als je meer informatie over de oudercommissies wilt of je hebt belangstelling om actief deel te nemen, neem dan contact op met de directeur Heleen van Kuik. 

Wij zoeken nog enkele nieuwe leden voor verschillende oudercommissies en je bent uiteraard van harte welkom!

Reglement Oudercommisie